ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το πανεπιστήμιο στο Ρόζμπεργκ του Όρεγκον, όπου ένας 20χρονος άνοιξε πυρ μέσα στους διαδρόμους του κτηρίου - Ενήμερος ο Ομπάμα

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Ντάγκλας επιβεβαίωσε ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα, όπου σκότωσε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, (υπάρχουν φόβοι ότι αριθμός θα ανέβει) και τραυμάτισε 20 ανθρώπους.

Η εισαγγελέας του Όρεγκον Έλεν Ροζενμπάουμ δήλωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 13.

«Έχουμε την επιβεβαίωση ότι ο δράστης είναι νεκρός. Ήταν ένας 20χρονος άνδρας», δήλωσε η κυβερνήτης του Όρεγκον στα μέσα ενημέρωσης σε μια σύντομη ανακοίνωση, πριν αναχωρήσει για το Ρόζμπεργκ, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με τα θύματα και τις οικογένειες τους», δήλωσε.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους στις 10.45 τοπική ώρα, κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών στις αίθουσες.

Οι πρώτες πληροφορίες από το μακελειό έκαναν λόγο για ένα άνδρα, ο οποίος είχε εισέλθει στο πανεπιστήμιο και πυροβολούσε αδιακρίτως.

Capture

Το πρακτορείο Reuters αρχικά μετέδωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί. Ωστόσο η τοπική εφημερίδα Oregonian, ανέφερε ότι ο ένοπλος είναι νεκρός, όπως προκύπτει από τις επικοινωνίες των αστυνομικών μέσω των ασυρμάτων. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά ούτε τα κίνητρα για την πράξη του.

Νωρίτερα, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου.

vds

Το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό από την ώρα που ξεκίνησε το περιστατικό, και οι 3.300 φοιτητές βρίσκονται κλεισμένοι στις αίθουσες.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Λίζα Μόνακο, την σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Έπειτα από εντολή του προέδρου, θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις