ΚΟΣΜΟΣ

Πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας για τον εναέριο χώρο της Συρίας

Πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας για τον εναέριο χώρο της Συρίας

«Πρόοδο» κατέγραψαν, κατά τη διάρκεια των νέων συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε αξιωματούχους των δύο χωρών, με στόχο να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ των μαχητικών τους αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Συρίας, ΗΠΑ και Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να συζητήσουν περαιτέρω «στο εγγύς μέλλον» αυτά τα ζητήματα.

«Καταγράφθηκαν πρόοδοι κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να συζητήσουν εκ νέου με τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον», επισήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ σε ένα δελτίο Τύπου.

Αξιωματούχοι των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης για τα «μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τη Ρωσία και το διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία», διευκρίνισε επίσης το Πεντάγωνο.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το Πεντάγωνο στην οποία τέθηκε επί τάπητος η ασφάλεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις