Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και 200.000 άτομα στέλνουν μήνυμα στον Ομπάμα

Newsbomb

Περισσότερες από 200.000 υπογραφές από όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρώσει μέσα σε τέσσερις ημέρες οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», υπέρ του αιτήματός τους προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις εναέριες επιθέσεις των ΗΠΑ στο νοσοκομείο της οργάνωσης, στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν.

Στόχος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» είναι να φτάσουν τις 300.000 υπογραφές, «που συμβολικά ισοδυναμούν με τον πληθυσμό της ίδιας της Κουντούζ», όπως επισημαίνει η γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της ΜΚΟ, Μαριέττα Προβοπούλου. «Αυτός είναι ένας τρόπος να σκεφτούμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν την πρόσβαση στο μοναδικό Κέντρο Τραύματος επείγουσας βοήθειας σε ολόκληρο το βόρειο Αφγανιστάν, όπου μαίνονται βίαιες εχθροπραξίες», συμπληρώνει η ίδια.

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ζητούν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα από τη Διεθνή Ανθρωπιστική Διερευνητική Επιτροπή (IHFFC) σχετικά με τις επανειλημμένες αεροπορικές επιθέσεις στο νοσοκομείο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δώδεκα μέλη του προσωπικού και δέκα ασθενείς, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Η IHFFC αποτελεί το μοναδικό μόνιμο όργανο που έχει συσταθεί ειδικά για τη διερεύνηση των παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και για να ξεκινήσει η έρευνα είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των δύο εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν.

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται εδώ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved