Έφηβος χάκερ «ξεγύμνωσε» τον διευθυντή της CIA

Νewsbomb

Έφηβος χάκερ «ξεγύμνωσε» τον διευθυντή της CIA

Το προσωπικό mail του διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν ισχυρίζεται ότι παραβίασε ένας έφηβος χάκερ.

Ο νεαρός χάκερ ανήρτησε στο διαδίκτυο στοιχεία των επαφών του διευθυντή όπως και άλλα αρχεία, ενώ ταυτόχρονα η CIA αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες Αρχές.

Ο νεαρός μίλησε στην εφημερίδα New York Post και, δηλώνοντας «απλά μαθητής λυκείου», ανέφερε πως κίνητρό του ήταν «η αντίθεση στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και η υποστήριξή [του] στους Παλαιστίνιους».

Η εφημερίδα δημοσίευσε το λογαριασμό του στο Twitter, το @phphax, χωρίς να δίνει τα στοιχεία του, ούτε και σε ποια πόλη βρίσκεται. Εκτός από το mail του Μπρέναν, o νεαρός ισχυρίζεται ότι απέκτησε πρόσβαση και στον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Τζε Τζόνσον.

Στο λογαριασμό του έχει αναρτήσει αρχεία που υποστηρίζει ότι είναι η λίστα επαφών του Μπρέναν (περιέχοντας μεταξύ άλλων, υπονοείται, και στοιχεία στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών), καταγραφές από συνομιλίες του με την τέως υποδιευθύντρια της CIA Αβρίλ Χέινς και άλλα αρχεία.

Το αρχείο των επαφών του Μπρέναν φαίνεται (βάσει των θέσεων που έχουν οι αξιωματούχοι) να είναι παλιότερο, περί το 2009, και δεν είναι σαφές γιατί ήταν αποθηκευμένο στον προσωπικό λογαριασμό του Μπρέναν.

Εκτιμάται, όπως αναφέρει το Associated Press, ότι η λίστα μπορεί να προέρχεται από διαδικασία έκδοσης άδειας σε στελέχη για πρόσβαση στο Λευκό Οίκο (όπου είχε τοποθετηθεί ο Μπρέναν πριν την CIA).

Ο χάκερ υποστήριξε επίσης στην εφημερίδα, πως έχει υποκλέψει μεταξύ άλλων 47σέλιδο κείμενο, το οποίο δεν έχει δημοσιευτεί, που φέρεται να ήταν η αίτησή του για άδεια πρόσβασης σε διαβαθμισμένα στοιχεία και περιέχει λεπτομέρειες για το ιστορικό του, τις επαφές του στο εξωτερικό και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved