ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο - Στα ανατολικά της Μεσογείου μετακινείται ο Αμερικάνικος στόλος

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο - Στα ανατολικά της Μεσογείου μετακινείται ο Αμερικάνικος στόλος

Την πληροφορία ότι η παρουσία του Αμερικανικού στόλου στη Μεσόγειο ενισχύεται εντυπωσιακά τον τελευταίο καιρό, διαδίδουν τις τελευταίες ώρες τα Ιταλικά μέσα, με την Ουάσιγκτον να διαψεύδει όλα τα δημοσιεύματα τονίζοντας πως . «Η ναυτική παρουσία μας (στη Μεσόγειο) παραμένει πάντοτε δυναμική».

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε την Τρίτη πως ο αριθμός των αμερικανικών πολεμικών στην περιοχή ούτε αυξήθηκε ούτε μειώθηκε, αλλά αναγνώρισε ότι τα σκάφη του στόλου της Μεσογείου αποσύρθηκαν από την δυτική λεκάνη της προς την ανατολική «όπως υπαγορεύει η ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση» στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της.

Πληροφορίες του περιοδικού «Jane's» αναφέρουν πως η Αμερικανική παρουσία στη Μεσόγειο παραμένει σταθερή αλλά εμφανίζεται ποιοτικά βελτιωμένη. Σύμφωνα με το περιοδικό όλα τα σκάφη έχουν «πολεμικό εξοπλισμό» τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτουν σύστημα επικοινωνίας αντίστοιχο των μεγάλων καταδρομικών και των αεροπλανοφόρων και τα πληρώματά τους έχουν εκπαιδευτεί ακόμη και για «ειδικές επιχειρήσεις», ενώ συμπληρώνεται πως Ένας σχετικά μικρός αριθμός πεζοναυτών βρίσκεται στη μοίρα του Στόλου και σε τρία τουλάχιστον σκάφη υπάρχει «μηχανισμός» για σύστημα ντρονς.

Το «Jane's» σημειώνει ιδιαίτερα ότι η ελληνική «βάση στην Κρήτη» αποτελεί «ασφαλή προορισμό» για τα αμερικανικά πολεμικά «ιδιαίτερα από την εποχή που εκσυγχρονιστήκαν οι εγκαταστάσεις παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών».

Σχετικές ειδήσεις