Σκληρό «πόκερ» Ομπάμα-Ρεπουμπλικανών για το χρέος

Συνεχίζεται το αδιέξοδο για το ανώτατο όριο χρέους του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ...
1'

Συνεχίζεται το αδιέξοδο για το ανώτατο όριο χρέους του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, κι ενώ οι χρόνοι πιέζουν ασφυκτικά για τα περιθώρια επίτευξης συμφωνίας.

Παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν τόσο ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όσο και οι Ρεπουμπλικανοί, καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει. Ενδεικτικό της κρισιμότητας των περιστάσεων είναι το γεγονός ότι η επόμενη συνεδρίαση των Γερουσιαστών για το ζήτημα έχει προγραμματιστεί για την 4η Ιουλίου, ημέρα αργίας για τους Aμερικανούς, που εορτάζουν την ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την πρόταση του ηγέτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, που προσκάλεσε τον Ομπάμα να επισκεφθεί τους Ρεπουμπλικανούς για να συζητήσουν για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους.

Περισσότερα στο newscode.gr