ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους- Αιγύπτιος πρωθυπουργός: Δεν πιστεύουμε ότι υπήρξαν παράνομες ενέργειες

Συντριβή αεροσκάφους- Αιγύπτιος πρωθυπουργός: Δεν πιστεύουμε ότι υπήρξαν παράνομες ενέργειες

Δεν είναι δύνατον να διευκριστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά ώσπου να ολοκληρωθεί η εξέταση του μαύρου κουτιού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι δεν πιστεύεται ότι υπήρξαν «παράνομες ενέργειες» και ότι μια ομάδα Ρώσων ειδικών θα μεταβεί στην Αίγυπτο αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η χώρα εξάλλου προετοιμάζεται προκειμένου να υποδεχθεί τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει αύριο στην Αίγυπτο δύο από τους ερευνητές της με τη συνοδεία έξι τεχνικών συμβούλων της Airbus προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα.

Επιπλέον θα μεταβούν στην χώρα δύο ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU), που θα εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία, και τέσσερις ερευνητές της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ρωσίας (MAK), εκ μέρους της χώρας όπου ανήκε η αεροπορική εταιρεία, διευκρίνισε η BEA σε ανακοίνωσή της.

Σχετικές ειδήσεις