ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνιος παρέσυρε Ισραηλινούς συνοριοφύλακες με το αυτοκίνητό του πριν τον σκοτώσουν (video)

Παλαιστίνιος παρέσυρε Ισραηλινούς συνοριοφύλακες με το αυτοκίνητό του πριν τον σκοτώσουν (video)

Ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε δύο Ισραηλινούς συνοριοφύλακες σήμερα καθώς τους παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη βόρειο τμήμα της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προτού οι δυνάμεις ασφαλείας τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν, γνωστοποίησε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο συνοριοφύλακες έχει τραυματιστεί σοβαρά, ο δεύτερος ελαφρύτερα, επισημαίνεται.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο Χάλχουλ σε μια κεντρική οδική αρτηρία που διασχίζει τη Δυτική Όχθη από τα βορά έως το νότο, σε μια περιοχή που συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από επεισόδια βίας.

Η Χεβρώνα και τα περίχωρά της αποτελούν καθημερινά το θέατρο συγκρούσεων μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων, αλλά και επιθέσεων με μαχαίρια ή με οχήματα εναντίον στρατιωτών και Ισραηλινών εποίκων.

Περίπου 20 νεαροί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις- σε μία περίπτωση από έναν έποικο- τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε αυτόν τον τομέα.

Από την 1η Οκτωβρίου ένας νέος κύκλος βίας έχει ανοίξει και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι και 9 Ισραηλινοί.

Σχετικές ειδήσεις