ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτα συγκινητικό: Αδελφές κολυμβήτριες από τη Συρία κολύμπησαν τρεις ώρες μέχρι τη Λέσβο

Απίστευτα συγκινητικό: Αδελφές κολυμβήτριες από τη Συρία κολύμπησαν τρεις ώρες μέχρι τη Λέσβο

Μια απίθανη ιστορία δυο αδελφών από τη Συρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας και παραδίδει μαθήματα δύναμης και θέλησης προς πάσα κατεύθυνση.

Ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που φθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά ήταν και η 20χρονη Σάρα με την 17χρονη αδελφή της Γίσρα Μαρντινί.

Δυο προσφυγόπουλα από την Συρία, που βρίσκονται τώρα στη Γερμανία, όπου έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν - και τους έσωσε τη ζωή – την κολύμβηση...

Οι δυο αδελφές είναι πρωταθλήτριες της κολύμβησης και ενταγμένες στο πια σε κολυμβητικό σύλλογο, όπου απολαμβάνουν τα ήσυχα και ήρεμα νερά της πισίνας...

sis2 0

Για να φτάσουν όμως στις πισίνες του Βερολίνου χρειάστηκε να κάνουν το μακρύ ταξίδι... Συρία, Λίβανος, Τουρκία, Ελλάδα και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη.

Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία των δυο αδελφών...

Οι αδελφές Μαρντινί έφυγαν από την Δαμασκό στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ταξίδεψαν στο Λίβανο και στην συνέχεια έφτασαν στην Τουρκία. Για να περάσουν στην Ελλάδα πλήρωσαν δουλεμπόρους, ενώ χρειάστηκε να κάνουν δύο φορές την απόπειρα να διασχίσουν το Αιγαίο, καθώς την πρώτη φορά ο δουλέμπορος γύρισε τη βάρκα τους πίσω.

Τελικά, οι δυο αδελφές με δεκάδες άλλους συμπατριώτες τους επιβιβάστηκαν σε μια πλαστική λέμβο, που μισή ώρα μετά τον απόπλου από τις τουρκικές ακτές άρχισε να μπάζει νερά... και όπως εξηγούν ήταν τόσο φορτωμένη με ανθρώπους που ήταν λογικό επακόλουθο.

Στο Αιγαίο σουρούπωνε και η κατάσταση δυσκόλευε... τα μποφόρ αυξάνονταν και έπρεπε να πάρουν μια απόφαση. Οι πρόσφυγες αποφάσισαν αν πετάξουν στη θάλασσα τα πράγματά τους, ωστόσο έπρεπε να πάρουν πιο δραστικές αποφάσεις. Οι δυο αδελφές που γνώριζαν πολύ καλό κολύμπι μαζί με άλλους έπεσαν στη θάλασσα και ξεκίνησαν να κολυμπούν προς τη Μυτιλήνη.

sis8

«Δεν φοβόμουν πως θα πεθάνω γιατί ήξερα πως ό,τι και να γίνει εγώ μπορούσα να κολυμπήσω ως το νησί. Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι είχα άλλα είκοσι άτομα μαζί μου», λέει η Σάρα και συνεχίζει: «Στην Συρία είχα δουλέψει ως ναυαγοσώστης σε πισίνα και δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου αν πάθαινε κάτι κανείς από τους ανθρώπους αυτούς».

Τα κορίτσια έμειναν στο νερό για τρεις ολόκληρες ώρες μέχρι να προσεγγίσουν τις ακτές της Λέσβου, εκεί τους περίμεναν εθελοντές για να τους προσφέρουν ρούχα και τρόφιμα, ώστε να ξεκινήσουν το δύσκολο ταξίδι τους για την κεντρική Ευρώπη.
Τελικά έφτασαν στην Αυστρία και από εκεί στην Γερμανία. Στο Βερολίνο, μια εθελοντική οργάνωση που βοηθά τους πρόσφυγες τις έστειλε στον γειτονικό στον καταυλισμό κολυμβητικό σύλλογο, όπου τις υποδέχθηκαν με χαρά.

Σήμερα τα κορίτσια μετά το Γολγοθά που ανέβηκαν, προπονούνται καθημερινά και κάνουν όνειρα για το μέλλον τους...

Σχετικές ειδήσεις