ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Είναι αυτό το διαβατήριο του δεύτερου τρομοκράτη; (Photo)

Επίθεση Παρίσι: Είναι αυτό το διαβατήριο του δεύτερου τρομοκράτη; (Photo)

Διεθνή Μέσα μεταδίδουν ότι βρέθηκε το διαβατήριου και δεύτερου τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Παρίσι - Δεν έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο έχει αναγνωριστεί και ο δεύτερος τζιχαντιστής που άνοιξε πυρ και σκότωσε αθώους ανθρώπους στο θέατρο Μπατακλάν.

Συγκεκριμένα τα σερβικά media έδωσαν στη δημοσιότητα ένα διαβατήριο το οποίο απεικονίζει έναν άνδρα με το όνομα Ahmed Almuhamed, ηλικίας 25 ετών και πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δράστες που αιματοκύλησαν το Παρίσι.

Είχε ζητήσει άσυλο από την Σερβία

Ο ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, εισήλθε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν "ένας από τους υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τα αρχικά Α.Α. καταγράφηκε στην συνοριακή διάβαση στο Πρέσεβο, στις 7 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπου και τυπικά κατέθεσε αίτηση χορήγησης ασύλου". Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τα στοιχεία του Α.Α. συμπίπτουν με τα στοιχεία του ατόμου που ταυτοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Για το άτομο αυτό δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ αναφέρεται στο ανακοινωθέν του το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία, ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

Προς το παρόν έχει αναγνωριστεί ένας από τους δράστες, ο Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι...

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ένα κομμένο δάχτυλο στον τόπο της τραγωδίας και η εξέταση που ακολούθησε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, κατά την επιδρομή των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στο Μπατακλάν.

Πιστεύεται ότι και οι οι δυο είχαν ταξιδέψει από τη Συρία στη Γαλλία μέσω της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις