ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν και στη Ντεφάνς

Επίθεση Γαλλία: Οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν και στη Ντεφάνς

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο επόμενος στόχος των τρομοκρατών του Σεν Ντενί ήταν η καρδιά της οικονομίας και επιχειρηματικότητας του Παρισιού, η συνοικία Ντεφάνς.

Σύμφωνα με το Διεθνές Πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται τρεις αστυνομικές πηγές, επίθεση είχε οργανωθεί και για την συνοικία Ντεφάνς όπου βρίσκεται η έδρα πετρελαϊκού κολοσσού κτλ

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία από τις αστυνομικές έρευνες στους στόχους συμπεριλαμβάνονταν το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η κεντρική πλατεία της συνοικίας με τους ουρανοξύστες και τα γραφεία των επιχειρήσεων στο δυτικό τμήμα του Παρισιού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη άλλης ομάδας τρομοκρατών που προετοίμαζαν την επίθεση στη Ντεφάνς. Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτό κατά την διάρκεια αναζήτησης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ ο οποίος φέρεται να ήταν και ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και μετά από πληροφορίες που δέχθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου.

Σε δηλώσεις του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ υποστήριξε πως: «Αυτές οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν εναντίον ανθρώπων που ενδεχομένως θα επιτίθεντο ξανά και για μία ακόμη φορά βλέπουμε ότι εγκλήματα, δολοφονίες και βαρβαρότητες αποφεύχθηκαν».

Σχετικές ειδήσεις