ΚΟΣΜΟΣ

Έπινε μπίρες ο τζιχαντιστής, ενώ στο Παρίσι μέτραγαν νεκρούς

Έπινε μπίρες ο τζιχαντιστής, ενώ στο Παρίσι μέτραγαν νεκρούς

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα κυκλοφορούσε ελεύθερος στο Παρίσι.

Σύμφωνα όμως με τη μαρτυρία μιας γυναίκας στο Sky News, της Amel Alla ο Αμπαούντ λίγες μέρες μετά το μακελειό, κυκλοφορούσε στους δρόμους της πόλης πίνοντας μπύρες και καπνίζοντας χασίς.

Ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής ο οποιος σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στο Σεν Ντενί, έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στο σταθμό του Μετρό Croix de Chavaux, στο προάστιο Μοντρέιγ, στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα δηλαδή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η ομηρία στο Μπατακλάν και είχαν ήδη γίνει οι επιθέσεις στο Stade de France και τα σημεία κοντά στην Place de la Republic.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο σταθμός στον οποίο τον κατέγραψαν οι κάμερες βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από το σημείο όπου το πρωί του Σαββάτου (14/11) η αστυνομία βρήκε εγκαταλελειμμένο το μαύρο Seat Leon το οποίο φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι γαλλικές Αρχές πίστευαν ότι ο Αμπαούντ βρισκόταν στη Συρία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να ηρεμήσει την κοινή γνώμη δήλωσε πως μόνο 3 μέρες μετά το μακελειό ενημερώθηκαν οι γαλλικές αρχές πως ο 27χρονος δεν ήταν στη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις