ΚΟΣΜΟΣ

Σε «κόκκινο» συναγερμό και τη Δευτέρα οι Βρυξέλλες – Κλειστό το μετρό και τα σχολεία

Σε «κόκκινο» συναγερμό και τη Δευτέρα οι Βρυξέλλες – Κλειστό το μετρό και τα σχολεία

Για ακόμη ένα 24ωρο οι Βρυξέλλες θα παραμείνουν σε «κόκκινο» συναγερμό, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (22/11) ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι στόχοι των τρομοκρατών θα είναι τα μέσα μεταφοράς και τα εμπορικά κέντρα.

«Ελήφθη η απόφαση για τον περιορισμό των μεγάλων εκδηλώσεων, για τη διατήρηση της διακοπής της λειτουργίας του μετρό. Τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την επιστροφή στην ομαλότητα», είπε.

«Η κατάσταση συναγερμού παραμένει στο επίπεδο 4, στον ύψιστο βαθμό, για τις Βρυξέλλες και στην υπόλοιπη χώρα στο επίπεδο 3. Αυτό που φοβόμαστε είναι επιθέσεις ανάλογες με εκείνες του Παρισιού, με πολλά άτομα, με επιθέσεις σε πολλές περιοχές» με πιθανούς στόχους «πολυσύχναστους τόπους», πρόσθεσε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Νέα αξιολόγηση της επικινδυνότητας θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Σ. Μισέλ ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου δε συνέστησε τη λήψη περαιτέρω μέτρων, από αυτά που ισχύουν για την πόλη. «Υπολογίζουμε ότι τα εν λόγω μέτρα θα δυσκολέψουν την οικονομική και επαγγελματική ζωή της πόλης», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός πριν από λίγο.

«Κάνουμε τα πάντα για την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς το γρηγορότερο δυνατό», είπε και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος παραμένει σοβαρός και άμεσος».

brux3

Σχετικές ειδήσεις