ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει μάρτυρας από το Μπατακλάν: Με πυροβόλησαν αλλά συνέχισα να τρέχω

Συγκλονίζει μάρτυρας από το Μπατακλάν: Με πυροβόλησαν αλλά συνέχισα να τρέχω

Η στιγμή που την πυροβόλησαν οι τρομοκράτες και η απίστευτη ιστορία του πως επιβίωσε της πλέον αιματηρής επίθεσης των τζιχαντιστών στο Παρίσι, αυτής στο Μπατακλάν. «Δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει αίματα επάνω του».

Μια 19χρονη Αυστραλή, η οποία βρέθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα, από το να απολαμβάνει ανέμελη μια συναυλία, στο να τρέχει για να γλιτώσει τη ζωή της σε μια από τις πιο φρικιαστικές τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει καταγράψει η ιστορία, συγκλονίζει αφηγούμενη όσα έζησε μέσα στο χώρο του Μπατακλάν όπου έχασαν τη ζωή τους 89 άνθρωποι, στις 13 Νοεμβρίου.

Η Emma Parkinson, απολάμβανε τους Eagles of Death Metal το βράδυ της Παρασκευής, στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, όταν εισέβαλαν σε αυτόν ένοπλοι πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και σκόρπισαν το θάνατο, σκοτώνοντας 89 ανθρώπους.

Η 19χρονη κατάφερε να γλιτώσει με ένα τραύμα από σφαίρα στο γλουτό και μοιράστηκε την ιστορία της επιβίωσής της, μιλώντας στην εκπομπή 60 Minutes του Channel Nine.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, στεκόταν τρεις γραμμές μπροστά από τη σκηνή όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοι και αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για φτηνά βεγγαλικά.

«Παράλληλα όμως, θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησα να πέσω στο έδαφος», είπε και πρόσθεσε ότι παραδόξως η αντίδρασή της ήταν «λογική» καθώς «βουτούσε» στο πάτωμα κι έκρυβε το κεφάλι της κάτω από τα χέρια ενός άντρα.

«Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα σημαντικά σημεία του σώματός τους. Ξαφνικά κάποιος φώναξε ότι πρέπει να τρέξουμε και δεν γνωρίζω αν θα το κάναμε αν μας το έλεγε εκείνος».

Η 19χρονη αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να διαφύγει από το χώρο ήταν να ανέβει στη σκηνή και να βρει έξοδο από εκεί αλλά καθώς πολλοί ακόμα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο, βρέθηκε να κρέμεται με το μισό σώμα μπροστά στο εμπόδιο που βρισκόταν μπροστά από τη σκηνή.

Τότε ήταν που την πυροβόλησαν οι τρομοκράτες. Η σφαίρα μπήκε ψηλά στο μηρό της και βγήκε από τον γοφό.

«Δεν ήταν τόσο επώδυνο όσο μπορεί να νομίζει κανείς, το ένιωθα πιο πολύ σαν να με χτύπησε κάποιος με το χέρι. Σκέφτηκα "εντάξει με πυροβόλησαν, χτύπησε η σφαίρα σε ζωτικό σημείο, μάλλον όχι" κι έτσι συνέχισα να προσπαθώ να φύγω».

«Δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που να μην είχε αίμα επάνω του. Σηκώθηκα κι άρχισα να τρέχω», συμπληρώνει.

Βγήκε από την πόρτα των καμαρινιών και βρέθηκε στο δρόμο ενώ ανέβηκε με περίπου 10 ακόμα άτομα σε ένα κοντινό σπίτι όπου ζήτησαν βοήθεια.

Εκεί παρέμειναν αμίλητοι για δύο περίπου ώρες περιμένοντας να τελειώσει η επίθεση. «Ένιωθα κάτι μεταξύ φόβου και ανακούφισης. Έτρεμα στη σκέψη ότι θα έμπαιναν και σε αυτό το κτήριο», περιγράφει η Emma.

Η 19χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση για να καθαρίσει το τραύμα από τη σφαίρα που προήλθε από καλάσνικοφ και παραμένει στο νοσοκομείο μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Δείτε στο βίντειο που ακολουθεί τη συγκλονιστική αφήγηση:

Σχετικές ειδήσεις