ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Βρήκαν όπλο στο διαμέρισμα του Σεντ Ντενί και ζώνη με εκρηκτικά σε κάδο

Γαλλία: Βρήκαν όπλο στο διαμέρισμα του Σεντ Ντενί και ζώνη με εκρηκτικά σε κάδο

Μια «ζώνη που θα μπορούσε να είναι μια ζώνη με εκρηκτικές ύλες» βρέθηκε σήμερα στο Μοντρούζ, στα νότια περίχωρα του Παρισιού, δέκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές.

«Μοιάζει με μια ζώνη με εκρηκτικές ύλες» επισήμανε μια πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters που προσέθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε «αργά το απόγευμα σε ένα κάδο απορριμμάτων» ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αδελφός ενός βομβιστή αυτοκτονίας και ύποπτος κλειδί που παραμένει άφαντος μετά τις επιθέσεις, εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου, το βράδυ δηλαδή που διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, στο 18ο διαμέρισμα στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας και αργότερα σε περιοχή κοντά στο Μοντρούζ, στην κοινότητα Σατιγιόν.

Σχετικές ειδήσεις