«Με αηδιάζει να τον βλέπω ελεύθερο»

Newsbomb

Συνέντευξη στο περιοδικό L'Express έδωσε η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν η οποία κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού πριν από οκτώ...

Συνέντευξη στο περιοδικό L'Express έδωσε η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν η οποία κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού πριν από οκτώ χρόνια, δηλώνοντας ότι αισθάνθηκε αηδία βλέποντάς τον να απελευθερώνεται από τον κατ' οίκον περιορισμό και να δειπνεί σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Η Μπανόν υπερασπίστηκε την απόφασή της να καταθέσει μήνυση κατά του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ κατηγορώντας τον για απόπειρα βιασμού αφότου έγινε γνωστό ότι η υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κατά της καμαριέρας στη Νέα Υόρκη μπορεί να καταρρεύσει.

Η 32χρονη σήμερα συγγραφέας, η οποία την εποχή της φερόμενης επίθεσης ήταν 23 ετών, δήλωσε:"Δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω ότι λέω ψέματα επειδή δεν έχω καταθέσει μήνυση." "Επί οκτώ χρόνια κρατούσα για τον εαυτό μου αυτή την ιστορία, έχω ακούσει φήμες, ψέματα να λέγονται για μένα,".


"Προσβλέπω στην επιστροφή του DSK, ώστε να μπορέσουμε να πάμε στα δικαστήρια," τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Μπανόν είχε διατυπώσει για πρώτη φορά δημόσια τις κατηγορίες της σε τηλεοπτική της συνέντευξη το 2007, κατά την οποία όμως το όνομα του Στρος-Καν είχε καλυφθεί ηχητικά.

Υποστήριξε ότι ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Οικονομικών της είχε επιτεθεί στη διάρκεια συνέντευξης για ένα βιβλίο που της είχε δώσει σε διαμέρισμα του Παρισιού, και ότι προσπάθησε να της σκίσει τα ρούχα.


Οι γάλλοι δικηγόροι του Στρος-Καν δήλωσαν χθες Δευτέρα ότι ο πελάτης τους σκοπεύει να μηνύσει την Μπανόν για συκοφαντική δυσφήμηση και είπαν ότι τα γεγονότα που περιγράφει η Μπανόν είναι "αποκυήματα φαντασίας".

Η κατάθεση μήνυσης εκ μέρους της Μπανόν σημαίνει ότι, ακόμη κι αν ο Στρος-Καν απαλλαγεί από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν στις ΗΠΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει άλλη δίκη επιστρέφοντας στη Γαλλία.

Η απόπειρα βιασμού στη Γαλλία εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με τον βιασμό και επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών. Η επίθεση πρέπει να καταγγελθεί μέσα σε μία δεκαετία από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε. Η σεξουαλική επίθεση επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι και δέκα χρόνια και πρέπει να καταγγελθεί μέσα σε μία τριετία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved