ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο τρίτος τρομοκράτης του Μπατακλάν

Αυτός είναι ο τρίτος τρομοκράτης του Μπατακλάν

Η γαλλική αστυνομία ταυτοποίησε τον τρίτο τρομοκράτη που ανατινάχτηκε στο Μπατακλάνκατά τη διάρκεια της πιο αιματηρής από τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Αν και οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας δεν έδωσαν το όνομα του τρομοκράτη στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, πρόκειται για τον 23χρονο Γάλλο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ, κάτοικο Στρασβούργου.

Πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία. Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Ο τρομοκράτης του Μπατακλάν, περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013, με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.

Τελευταίος επέστρεψε ο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ, ο οποίος επιτέθηκε στο Μπατακλάν μαζί με τους επίσης Γάλλους, Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφάι 29 ετών και ο Σάμι Αμιμούρ, 28 ετών, αφήνοντας πίσω τους 90 νεκρούς.

Σχετικές ειδήσεις