ΚΟΣΜΟΣ

Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία με δεκάδες νεκρούς

Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία με δεκάδες νεκρούς

Σε περίπου 50 με 60 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε 80 των τραυματιών από την τριπλή βομβιστική επίθεση με «παγιδευμένα» φορτηγά, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Ταλ Ταμέρ της βορειο-ανατολικής Συρίας.

Η μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από νοσοκομείο, η άλλη σε μια αγορά και η τρίτη σε μια κατοικημένη περιοχή στην πόλη αυτή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), Ρεντούρ Τζελίλ, σε μήνυμα που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για αμάχους, όταν, σύμφωνα με το ίδιο, τρεις καμικάζι ανατίναξαν ισάριθμα παγιδευμένα φορτηγά σε διαφορετικές περιοχές της πόλης Ταλ Ταμέρ, που βρίσκεται στην επαρχία Χασάκα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους Κούρδους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας «Ασαγίς» επιρρίπτεται η ευθύνη για την επίθεση αυτή στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ταλ Ταμέρ ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις και έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Για τη χθεσινή επίθεση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.

Σχετικές ειδήσεις