ΚΟΣΜΟΣ

Αγγίζουν το 1 εκατ. οι μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ευρώπη το 2015

Αγγίζουν το 1 εκατ. οι μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ευρώπη το 2015

Μέσα στις επόμενες ημέρες, και πριν κλείσει το 2015, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έχουν έρθει στην Ευρώπη, τόσο μέσω ξηράς όσο και μέσω θαλάσσης, θα φτάσει το 1 εκατομμύριο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (18/12) ότι από τις αρχές του έτους μέχρι τώρα, έχουν φτάσει στην Ευρώπη σχεδόν 991.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ένας αριθμός που αναμένεται να ανέλθει στο ένα εκατομμύριο τις επόμενες ημέρες.

«Βλέπουμε τόσο ισχυρές ροές προς το τέλος του έτους που ίσως έως την Τρίτη, ίσως και νωρίτερα, ο ΔΟΜ εκτιμά ότι θα ξεπεραστεί το όριο του 1 εκατομμυρίου… Αυτό είναι ασυνήθιστο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν. Ο αριθμός τους θα είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος σε σχέση με το 2014.

Το θλιβερό είναι ότι από τις 16 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 422 θάνατοι στη θάλασσα, κατά μέσο όρο επτά την ημέρα, σύμφωνα με τον Μίλμαν.

«Προφανώς αυτό είναι πολύ ανησυχητικό και δεν θέλουμε να έχουμε ένα χειμώνα σαν τον περσινό. Αλλά από αυτά που βλέπουμε, οι ροές παραμένουν ισχυρές και επικίνδυνες», πρόσθεσε ο Τζόελ Μίλμαν.