ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Χαιρετίζουμε τα σχέδια της Ευρώπης για την ενίσχυση φύλαξης συνόρων και ακτογραμμών

Γερμανία: Χαιρετίζουμε τα σχέδια της Ευρώπης για την ενίσχυση φύλαξης συνόρων και ακτογραμμών

Τα σχέδια τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπήςγιαενίσχυση της φύλαξης συνόρων και ακτογραμμής, καλωσορίζει και στηρίζει η Γερμανία, όπως τόνισε ηαναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τηςγερμανικής κυβέρνησης.

Η Κριστιάνε Βιρτς επεσήμανε παράλληλα ότι οι προτάσεις και οι λεπτομέρειες των σχεδίων αυτών πρέπει τώρα να συζητηθούν περαιτέρω.

Απέφυγε πάντως να σχολιάσει δηλώσεις που έκανε σήμερα Παρασκευή, ο Γενικός Διευθυντής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, σύμφωνα με τις οποίες η 'Αγκυρα είναι πρόθυμη να κάνει στον τομέα της φύλαξης των συνόρων με την Ελλάδα «πράγματα τα οποία πριν από χρόνια ήταν αδιανόητα», όπως η συνεργασία της τουρκικής ακτοφυλακής με την ελληνική.

«Η Τουρκία είναι προφανώς πρόθυμη να αναλάβει το μερίδιο των δράσεων που της αναλογεί», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ και πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε τώρα με σπουδή προκειμένου να καταστήσουμε λειτουργικά τα "Hotspots" στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ει δυνατόν ως τα Χριστούγεννα». Αυτό, όπως τόνισε, αποτελεί προϋπόθεση για την κατανομή των προσφύγων σε άλλες χώρες.

Σχετικές ειδήσεις