ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Δύο μετανάστες πνίγηκαν, 108 διασώθηκαν στη θάλασσα

Λιβύη: Δύο μετανάστες πνίγηκαν, 108 διασώθηκαν στη θάλασσα

Δύο μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους, δέκα αγνοούνται και 108 διασώθηκαν στη θάλασσα, ανέφερε σήμερα η λιβυκή ακτοφυλακή.

Η ακτοφυλακή "ειδοποιήθηκε σήμερα το πρωί πως μετανάστες που επέβαιναν σε ένα σκάφος απηύθυναν έκκληση για βοήθεια", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Άσραφ αλ-Μπάντρι.

Όταν μία περίπολος έφθασε επί τόπου, ανοικτά της πόλης Ζανζούρ (10 χλμ. δυτικά της Τρίπολης), "σχεδόν όλο το σκάφος βρισκόταν κάτω από το νερό", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός. Διασώσαμε 108 ανθρώπους όμως δύο πνίγηκαν και δέκα άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι", πρόσθεσε.

Οι διασωθέντες, που δεν φορούσαν σωσίβια σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, μεταφέρθηκαν στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Τρίπολη όπου οι ακτοφύλακες τούς έδωσαν στεγνά ρούχα, ανάμεσά τους και στρατιωτικές στολές, και κουβέρτες εν αναμονή της άφιξης πρακτόρων της Υπηρεσίας κατά της παράνομης μετανάστευσης, οι οποίοι είναι εποφορτισμένοι να τους στείλουν σε κέντρο κράτησης.

Η Λιβύη και τα 1.770 χλμ. της ακτογραμμής της έχουν γίνει σταυροδρόμι της παράτυπης μετανάστευσης. Απουσία ελέγχων στα σύνορα λόγω της έλλειψης μέσων ακτοφυλακής, οι διακινητές επωφελούνται από το χάος στη χώρα η οποία σπαράσσεται από τη βία και έχει δύο αντίπαλες κυβερνήσεις.

Το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα βρίσκεται σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 300 χλμ από τις ακτές της Λιβύης.

Ρoή Ειδήσεων