ΚΟΣΜΟΣ

SpaceX: Ο ιδιωτικός πύραυλος που θα χτίσει πόλη στον Άρη (vid)

SpaceX: Ο ιδιωτικός πύραυλος που θα χτίσει πόλη στον Άρη (vid)

Πάμπλουτοι γκουρού της τεχνολογίας κάνουν όνειρα για τη δημιουργία μόνιμης κατοικίας στον Kόκκινο Πλανήτη – Όμως ποιος θα ήθελε να ζήσει εκεί;

Ιστορία έγραψε τα ξημερώματα της Τρίτης ο πύραυλος της ιδιωτικής αμερικανικής εταιρείας, SpaceX καθώς για πρώτη φορά πύραυλος εστάλη σε τροχιά και επέστρεψε άθικτος στη Γη.

Αφού μετέφερε 11 δορυφόρους στο διάστημα για την εταιρεία ORBCOMM, το βασικό επαναχρησιμοποιούμενο τμήμα του πυραύλου έκανε «στροφή» και επέστρεψε με μια άψογη κατακόρυφη προσγείωση σε αεροπορική βάση.

Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να στείλει στο διάστημα άλλο υλικό τον Ιούνιο, αλλά απέτυχε, ενώ το φορτίο, που προοριζόταν για τον Διεθνή Αεροδιαστημικό Σταθμό, καταστράφηκε.

Ο νέος πύραυλος, με ύψος 23 ορόφων, εκτοξεύτηκε από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στις 03:29 ώρα Ελλάδας, με τη βάση του πυραύλου να επιστρέφει λίγα λεπτά αργότερα και να προσγειώνεται 9,6 χιλιόμετρα (6 μίλια) από το σημείο εκτόξευσης.

Πρόκειται για μια κομβική στιγμή καθώς εκτιμάται ότι αν η επιστροφή άθικτων πυραύλων στη Γη καταστεί εφικτή θα μειωθεί δραματικά το κόστος αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Η Space Exploration Technologies (SpaceX) έχει έδρα στην Καλιφόρνια και διευθυντή τον επιχειρηματία και εφευρέτη Ίλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει υποστηρίξει ότι ένα από τα μελλοντικά σχέδια του θα μπορούσε να περιλαμβάνει την οικοδόμηση μιας πόλης στον Άρη - ένα επίτευγμα που θα τον κάνει έναν από τους πιο διάσημους ανθρώπους όλων των εποχών .

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την προσγείωση των πυραύλων , ο Μασκ συζήτησε το ενδεχόμενο να κατοικηθεί ο Κόκκινος Πλανήτης.

Σχετικές ειδήσεις