Σε «κόκκινο» συναγερμό η Κορσική - Έξαρση ξενοφοβικού μίσους (vid)

Newsbomb

Το γαλλικό νησί της Κορσικής απαγόρεψε σήμερα, Κυριακή (27/12/2015) όλες τις διαδηλώσεις στη φτωχογειτονιά «Jardins de l'Empereur» στην πρωτεύουσα, Αζάξιο, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις κατά των Μουσουλμάνων.

Σύμφωνα το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο RT, διαδηλωτές προερχόμενοι από τον χώρο της ακροδεξιάς έκαψαν έναν μουσουλμανικό χώρο προσευχής καθώς και αντίτυπα του Κορανίου.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κορσικής Κριστόφ Μιρμάντ, όλες οι διαδηλώσεις στην περιοχή αυτή θα απαγορεύονται έως και τις 4 Ιανουαρίου.

«Η εντολή αυτή ελήφθη χθες βράδυ ως αποτέλεσμα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που κηρύξαμε στην περιοχή. Η εκδήλωση μίσους είναι αδίκημα και μπορεί να οδηγήσει σε εγκληματικές συμπεριφορές», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο δίκτυο France Info.

Ήδη, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, επιβεβαιώθηκε η έναρξη δύο ξεχωριστών ερευνών για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο (26/12/2015), δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι εκδηλώσεις μίσους εναντίον των Μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Η Κορσική, ένα μικρό νησί της Μεσογείου, έχει μακρά ιστορία εθνικιστικών κινημάτων, τα οποία κατά περιόδους οδηγούν σε εξάρσεις βίας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα ακροδεξιά κόμματα σημείωσαν καλές επιδόσεις στις περιφερειακές εκλογές τον προηγούμενο μήνα, οδηγώντας στο σχηματισμό της πρώτης στα χρονικά εθνικιστικής περιφερειακής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved