ΚΟΣΜΟΣ

Το μεγάλο στοίχημα της Μέρκελ για το 2016 είναι η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης!

Το μεγάλο στοίχημα της Μέρκελ για το 2016 είναι η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης!

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν συντάκτες της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με τους οποίους το 2016 αναπόφευκτα θα οδηγήσει την Ελλάδα και τους δανειστές σε νέα σύγκρουση.

 

Σύμφωνα με το άρθρο της Die Welt: «Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα λάβει χώρα τον Απρίλιο ή το αργότερο έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου. Από αυτό εξαρτώνται πολλά: μόνον εφόσον οι δανειστές κρίνουν ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας. Από τη συμμετοχή του ΔΝΤ εξαρτάται όμως η συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών συντηρητικών στην εκταμίευση περαιτέρω δόσεων».

Με αυτά τα δεδομένα, για την Άνγκελα Μέρκελ δεν θα είναι και τόσο ξέγνοιαστοι οι πρώτοι μήνες του 2016.
«Από τη μία όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινοβουλευτικής της ομάδας είναι πιθανό να διατυπώσουν διαφωνίες απέναντι στην πολιτική της, εάν η Ελλάδα παραπέμψει το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές καλένδες. Από την άλλη πλευρά όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε θα είναι πλέον σε θέση να ασκήσει την ίδια πίεση στην Ελλάδα όπως πριν από έναν χρόνο. Κι αυτό επειδή το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα λόγω προσφυγικής κρίσης για την φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το άρθρο της Die Welt.