ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Προηγούμενο για το Ιράν η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

Ισραήλ: Προηγούμενο για το Ιράν η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

Την πυρηνική δοκιμή στην οποία φέρεται να προχώρησε η Βόρεια Κορέα, εκφράζοντας παράλληλα το φόβο ότι θα αποτελέσει προηγούμενο για το Ιράν, μολονότι η Τεχεράνη έχει δεσμευτεί απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις να μην επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κατήγγειλε το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας που υπέγραψαν τον περασμένο Ιούλιο η Τεχεράνη με τις μεγάλες δυνάμεις, προβλέποντας ότι το Ιράν δεν θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί.

«Αυτή η βορειοκορεατική δοκιμή μάς ανησυχεί διότι δημιουργεί προηγούμενο για το Ιράν», είπε ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώρας.

Ο υπουργός, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νετανιάχου, τόνισε ότι απαιτείται σκληρή δουλειά «για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα παραβιάσει τις δεσμεύσεις του, όπως το έκανε η Βόρεια Κορέα».
Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην πρώτη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, που είναι πολύ πιο ισχυρή από τις κλασικές ατομικές βόμβες. Η ανακοίνωση αυτή ωστόσο έγινε δεκτή με μεγάλες επιφυλάξεις από τους ειδικούς…

Σχετικές ειδήσεις