ΚΟΣΜΟΣ

Νέα φρικαλεότητα από Τζιχαντιστές: «Μαχητής» του ISIS εκτελεί δημόσια τη μητέρα του

Νέα φρικαλεότητα από Τζιχαντιστές: «Μαχητής» του ISIS εκτελεί δημόσια τη μητέρα του

Τζιχαντιστής του Ισλαμικού Χαλιφάτου εκτέλεσε τη μητέρα του δημοσίως στη συριακή πόλη της Raqqa, γιατί τον παρακάλεσε να εγκαταλείψει την εξτρεμιστική οργάνωση, σύμφωνα με αναφορά του συριακού Παρατηρητήριου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την Παρασκευή (8/1/2016), όπως μεταδίδει το Ρόιτερς.

Η 40χρονη γυναίκα είχε προειδοποιήσει το γιο της ότι η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία θα αφανίσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο και τον παρακάλεσε να εγκαταλείψουν την πόλη μαζί.

Όταν ο 20χρονος ενημέρωσε την οργάνωση για τα σχόλια της μητέρας του, τζιχαντιστές έσπευσαν να τη συλάβουν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τα γεγονότα μέσω ενός δικτύου πληροφοριοδοτών εντός της Συρίας.

Επικαλούμενο τοπικές πηγές, το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι ο τζιχαντιστής εκτέλεσε δημοσίως τη μητέρα του την Τετάρτη, κοντά στο ταχυδρομείο όπου εργαζόταν, μπροστά σε εκατοντάδες μάρτυρες στην πόλη της Raqqa, που αποτελεί βάση εξορμήσεων του ISIS στη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου στις 29 Δεκεμβρίου το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει εκτελέσει πάνω από 2.000 πολίτες της Συρίας στους 18 μήνες από την κυριαρχία του σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις