ΚΟΣΜΟΣ

«Κουβαλούσε» επί 18 χρόνια στο στομάχι του παρασιτικό δίδυμο με δύο μέτρα… μαλλί! (photos)

«Κουβαλούσε» επί 18 χρόνια στο στομάχι του παρασιτικό δίδυμο με δύο μέτρα… μαλλί! (photos)

Με την τρίχα… κάγκελο έμειναν οι γιατροί όταν ανακάλυψαν τον υπεύθυνο για τους εμετούς και τους έντονους πόνους στην κοιλιά ενός Ινδού εφήβου.

Και αυτό γιατί ο Narendra Kumar ζούσε για 18 ολόκληρα χρόνια με τον «παρασιτικό» δίδυμο αδερφό του στην κοιλιά. Το έμβρυο μάλιστα εξελίχθηκε σε μία «μάζα» 19 κιλών και ύψους 20 εκατοστών, με δόντια και μαλλιά που έφθαναν τα δύο μέτρα!

parasitikos didimos2

Για χρόνια οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν στην οικογένεια του Ινδού από πού προέρχονταν οι πόνοι, αλλά και η αδυναμία διατήρησης φυσιολογικού βάρους από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέχρι που ένας χειρουργός διέγνωσε ότι έπασχε από το σπάνιο σύνδρομο «fetus in fetu» (συναντάται μόνο σε 1 ανά 500.000 γεννήσεις).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η οποία επικοινώνησε με το γιατρό του Ινδού εφήβου από το Αλαχαμπάντ, η πάθηση προκαλείται όταν στα πρώτα στάδια εγκυμοσύνης με δίδυμα, το ένα έμβρυο εισέρχεται στο άλλο μέσω του ομφάλιου λώρου και συνεχίζει να επιβιώνει παρασιτικά μέσα του, «κλέβοντας» αίμα και θρεπτικά στοιχεία από το δίδυμο «ξενιστή».

«Το στομάχι του μεγάλωνε, όμως η αιτία των χρόνιων πόνων και εμετών παρέμεινε άγνωστη για χρόνια επειδή οι γονείς του δεν ήταν μορφωμένοι και οι γιατροί απέτυχαν να δουν το έμβρυο σε παλαιότερες εξετάσεις. Τεχνικά, το έμβρυο ήταν ακόμα ζωντανό και μεγάλωνε μαζί με το αγόρι, λόγω της μεταβολικής δραστηριότητας του σώματός του», εξήγησε ο γιατρός του Ινδού, Δρ. Rajeev Singh, ο οποίος αφαίρεσε τελικά με επέμβαση το «παρασιτικό» δίδυμο.

Σχετικές ειδήσεις