ΚΟΣΜΟΣ

Οι αιματηρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις της τελευταίας τριετίας σε τουρκικό έδαφος

Οι αιματηρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις της τελευταίας τριετίας σε τουρκικό έδαφος

Η Τουρκία έχει πληγεί την τελευταία τριετία από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, εκ των οποίων η αιματηρότερη σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα.

Την Τρίτη, η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Σουλτάναχμετ, στην ιστορική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, αφήνει πίσω της τουλάχιστον 10 νεκρούς και 15 τραυματίες. Οι τουρκικές Αρχές την αποδίδουν στην οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο.

- 10 Οκτωβρίου 2015: 103 άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από 500 τραυματίζονται σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια φιλοκουρδικής συγκέντρωσης. Η επίθεση είναι η αιματηρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο τουρκικό έδαφος και αποδίδεται από τις τουρκικές Αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο.

- 20 Ιουλίου 2015: Επίθεση στο Σούρουτς, κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα προκαλεί τον θάνατο 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 μεταξύ νεαρών κούρδων ακτιβιστών. Αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

- 11 Μαρτίου 2013: Διπλή βομβιστική επίθεση προκαλεί τον θάνατο 52 ανθρώπων στο Ρεϊχάνλι, της επαρχίας Χατάι στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

- 11 Φεβρουαρίου 2013: Επίθεση στο συνοριακό πέρασμα του Τζιλβέγκεζυ στην επαρχία Χατάι της τουρκοσυριακής μεθορίου σκοτώνει 17 ανθρώπους.