Και οι Ελβετοί θα κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων

newsbomb

Και οι Ελβετοί θα κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων

Οι αιτούντες άσυλο στην Ελβετία θα πρέπει να παραδίδουν στις αρχές όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους, αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 913 ευρώ) κατά την άφιξή τους στη χώρα, ανακοίνωσαν χθες οι ομοσπονδιακές αρχές, επιβεβαιώνοντας έτσι μια πληροφορία των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Το νέο μέτρο αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής της γερμανόφωνης δημόσιας τηλεόρασης SRF και επιβεβαιώθηκε σήμερα από τη Γραμματεία Μετανάστευσης (SEM), την ελβετική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους πρόσφυγες.

Η SEM εξήγησε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι καινούριο: σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία, οι αιτούντες άσυλο οφείλουν να συμβάλουν στα έξοδά τους, ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτουν.

"Εάν κάποιος φύγει (από την Ελβετία) με τη θέλησή του μέσα σε διάστημα επτά μηνών, αυτός θα μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματά του. Στην αντίθετη περίπτωση, τα χρήματα θα καλύψουν τα έξοδά του", είπε ένας εκπρόσωπος της Γραμματείας.

Στην εκπομπή του SRF παρουσιάστηκε η απόδειξη την οποία έλαβε ένας Σύρος από τις ελβετικές αρχές, αφού κατέβαλε τα μισά από τα χρήματα που του είχαν απομείνει, καθώς με τα υπόλοιπα είχε αναγκαστεί να πληρώσει τους διακινητές που οδήγησαν τον ίδιο και την οικογένειά του στην Ελβετία. Ο άνδρας αυτός, που ζει στη χώρα μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους, χαρακτήρισε "άδικο" το σύστημα αυτό.

Ο Στέφαν Φράι, ένας εκπρόσωπος οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ελβετία, επέκρινε σφοδρότατα αυτή την πρακτική, χαρακτηρίζοντάς την "αισχρή".

Στη Δανία έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο μια ανάλογη πρόταση, με βάση την οποία θα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής τους στη χώρα.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved