ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Πακιστάν: Έφηβος έκοψε το χέρι του και το πήγε στον ιμάμη για να εξιλεωθεί! (photos)

Φρίκη στο Πακιστάν: Έφηβος έκοψε το χέρι του και το πήγε στον ιμάμη για να εξιλεωθεί! (photos)

Το χέρι του για να εξιλεωθεί, καθώς πίστευε ότι είχε διαπράξει βλασφημία, έκοψε ηθελημένα ένας 15χρονος Πακιστανός - Σκληρές εικόνες.

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον έφηβο έγινε πριν από μερικές ημέρες σε ένα χωριό που απέχει 125 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, τον Ναουσέρ Άχμεντ.

Το αγόρι είχε πάει σε ένα τζαμί, σε μια συγκέντρωση για να τιμηθεί ο προφήτης Μωάμεθ. Ο ιμάμης στο κήρυγμά του είπε στους πιστούς ότι αυτοί που αγαπούν τον προφήτη θα πρέπει πάντα να προσεύχονται και ρώτησε τους συμμετέχοντες ποιος από αυτούς είχε σταματήσει να το κάνει.

Ο 15χρονος σήκωσε κατά λάθος το χέρι του, επειδή δεν κατάλαβε καλά την ερώτηση, και αμέσως το πλήθος τον κατηγόρησε για βλασφημία!

Αφού επέστρεψε στο σπίτι του, ο έφηβος έκοψε το χέρι που είχε σηκώσει στη συγκέντρωση, το έβαλε σε ένα πιάτο και το πήγε στο τζαμί για να το δείξει στον ιμάμη!

Ο Άχμεντ είπε ότι είδε ένα βίντεο στο οποίο κάτοικοι του χωριού επευφημούν το νεαρό αγόρι, ενώ οι γονείς του δηλώνουν υπερήφανοι για το γιο τους…

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα για το περιστατικό, αφού δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το θέμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η κατηγορία της βλασφημίας στο Πακιστάν είναι πολύ σοβαρή και συχνά προκαλεί βίαια επεισόδια ή ακόμα και το λιντσάρισμα των «υπόπτων».