ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Σύλληψη Βέλγου που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Μαρόκο: Σύλληψη Βέλγου που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Έναν Βέλγο πολίτη, μαροκινής καταγωγής, συνέλαβαν οι αρχές του Μαρόκου ο οποίος συνδέεται άμεσα με τους τρομοκράτες στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Russia Today ο υπουργός Εσωτερικών του Μαρόκο ανέφερε μόνο τα αρχικά του συλληφθέντα στα αραβικά, προσθέτοντας πως ο άνδρας είχε πολεμήσει στη Συρία με το μέτωπο Αλ Νούσρα, πριν ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο πως έχει σχέση με το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους από παράλληλες επιθέσεις τζιχαντιστών 130 άνθρωποι.

jelel

Πρόκειται για τον 34χρονο Τζελέλ Ατάρ, τον οποίο οι μαροκινές αρχές εντόπισαν πριν από τρεις ημέρες στην Καζαμπλάνκα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Συρία εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό όπλων και σε τακτικές ανταρτοπολέμου και συνδέθηκε στενά με τους διοικητές του ΙΚ, μεταξύ των οποίων και με «τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων» στη γαλλική πρωτεύουσα.

Από την έρευνα που διεξάγουν οι αρχές του Μαρόκου έχει διαπιστωθεί ότι ο ύποπτος έφυγε από τη Συρία για την Τουρκία και από εκεί για τη Γερμανία και το Βέλγιο. Έφτασε στο Μαρόκο ταξιδεύοντας μέσω Ολλανδίας.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο 28χρονος Βέλγος που πιστεύεται ότι ήταν ο αρχηγός των βομβιστών του Παρισιού, σκοτώθηκε μαζί με άλλους υπόπτους σε μια επιδρομή της αστυνομίας σε ένα σπίτι στο προάστιο Σεν Ντενί.

Οι αρχές του Μαρόκου είχαν δώσει την πληροφορία που επέτρεψε στη γαλλική αστυνομία να εντοπίσει τον Αμπαούντ. Από τον Οκτώβριο, έχει συλληφθεί στο Μαρόκο ο αδελφός του Αμπαούντ, ο Γιασίν ενώ το Ραμπάτ έχει εκδώσει και ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σαλά Αμπντεσλάμ, ενός από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.