ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ράνια προς Charlie Hebdo: «Ο Αϊλάν θα μπορούσε να γίνει γιατρός»

Βασίλισσα Ράνια προς Charlie Hebdo: «Ο Αϊλάν θα μπορούσε να γίνει γιατρός»

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας δημοσίευσε ένα σκίτσο στα social media ως απάντηση στο γαλλικό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo και το σκίτσο του για τον μικρό Αϊλάν.

Οργή είχε προκαλέσει την περασμένη εβδομάδα το σκίτσο του γνωστού Γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, υπό τον τίτλο: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν μεγάλωνε».

Το σατιρικό περιοδικό συνέδεε τον μικρό Αϊλάν, το τρίχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία που βρέθηκε νεκρό στα παράλια της Τουρκίας, με τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην Κολωνία.

«Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν όταν μεγάλωνε; Άλλος ένας που θα παρενοχλούσε γυναίκες στη Γερμανία», ανέφερε η λεζάντα.

Το επίμαχο σκίτσο πυροδότησε σφοδρές επικρίσεις και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Η διεύθυνση της εφημερίδας, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ωστόσο, η βασίλισσα Ράνια θέλοντας να δείξει τον θυμό της και την ενόχλησή της ζήτησε από τον διάσημο σκιτσογράφο της Ιορδανίας Osama Hajjaj ένα σκίτσο-απάντηση.

Το σκίτσο δημοσιεύτηκε σε τρεις γλώσσες, στα αραβικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά, με τον ίδιο τίτλο που είχε βάλει και το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;». Η απάντηση της βασίλισσας Ράνιας ήταν «Ο Αϊλάν θα μπορούσε να είχε γίνει γιατρός, καθηγητής ή τρυφερός πατέρας».

Σχετικές ειδήσεις