Ιταλία: Καταψηφίσθηκαν δύο προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ρέντσι

Newsroom Newsroom

Ιταλία: Καταψηφίσθηκαν δύο προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ρέντσι

Η ιταλική Γερουσία καταψήφισε την Τετάρτη (27/1) τις δυο προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ρέντσι, που είχαν καταθέσει το κίνημα Πέντε Αστέρων και η κεντροδεξιά με την Λέγκα του Βορρά.

Σε ότι αφορά την πρόταση δυσπιστίας των Πέντε Αστέρων, υπέρ της εκφράσθηκαν 84 γερουσιαστές, κατά 174, ενώ υπήρξε και μία ψήφος αποχής. Η κεντροδεξιά, με την πρότασή της συγκέντρωσε 101 ψήφους υποστήριξης, κατά της πρότασης τάχθηκαν 178 ψήφους με μία αποχή.

Η όλη πολιτική αυτή πρωτοβουλία αμφισβήτησης της κυβέρνησης Ρέντσι αφορούσε την «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών κατά την οποία, λόγων των όρων που επιβλήθηκαν, έχασαν όλα τους τα χρήματα οι ομολογιούχοι και μέτοχοι. Παράλληλα η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η ιταλική κεντροαριστερή κυβέρνηση έφερε επιπλέον ευθύνη, εξαιτίας του ότι αντιπρόεδρος της Banca Etruria έχει διατελέσει ο πατέρας της υπουργού Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων, Μαρίας Έλενας Μπόσκι.

«Για μας δεν υπάρχουν φίλοι, ή φίλοι φίλων. Στην περίπτωση της τράπεζας Etruria βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, στην οποία έχουμε συνηθίσει και δεν μας φοβίζει. Είναι σαφές όμως, ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο Ματτέο Ρέντσι κατά την παρέμβασή του στην Γερουσία.

Νωρίτερα, ο πρώην Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «ο Ρέντσι πάσχει από βουλιμία για την εξουσία και στην παρούσα φάση, η δημοκρατία στην Ιταλία είναι λαβωμένη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved