ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Αποχώρηση των προσφύγων από την Ελλάδα, αλλά «από αέρος»

Σκόπια: Αποχώρηση των προσφύγων από την Ελλάδα, αλλά «από αέρος»

«Τα Σκόπιαδεν θέλουν να δοκιμαστούν οι σχέσεις τους με την Ελλάδα και είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης»

«Για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες, αλλά και για να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι αναγκαίο να "αδειάσει" το συντομότερο δυνατόν το έδαφος της Ελλάδας από μετανάστες και πρόσφυγες, όχι όμως μέσω της βαλκανικής διαδρομής, αλλά μέσω "εναέριων διαδρόμων"», σημείωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Ρώμη.

Επίσης ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν θέλουν να δοκιμαστούν οι σχέσεις τους με την Ελλάδα και ότι είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά από μετανάστες να εισέρχονται παράνομα στο έδαφος των Σκοπίων, όπως και αυξημένες περιπτώσεις με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις