ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέες επιθέσεις Παλαιστινίων - Νεκρός Αμερικανός τουρίστας

Ισραήλ: Νέες επιθέσεις Παλαιστινίων - Νεκρός Αμερικανός τουρίστας

Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών στα περίχωρα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ

Ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών και τραυμάτισε σοβαρά δύο από αυτούς πριν πέσει νεκρός έπειτα από μια καταδίωξη στην Παλιά Πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανέφεραν η αστυνομία και οι υπηρεσίες βοήθειας του Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών στα περίχωρα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ, και τραυμάτισε τον έναν από αυτούς πριν τραπεί σε φυγή. Καταδιώχθηκε από ισραηλινές δυνάμεις και άνοιξε πυρ εκ νέου, τραυματίζοντας έναν δεύτερο αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Ο ένας από τους αστυνομικούς, ηλικίας 49 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δεύτερος, 31 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με νοσοκόμους.

Σχεδόν ταυτόχρονα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος διέπραξε επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός υπερορθόδοξου εβραίου μέσα σε ένα κατάστημα στην Πετάχ Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ. Ο υπερορθόδοξος εβραίος και ο καταστηματάρχης έπεσαν πάνω του, του απέσπασαν το όπλο και σκότωσαν τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, που κάνει λόγο για μια κατά πάσα πιθανότητα «τρομοκρατική» ενέργεια χωρίς να αποκλείει άλλες υποθέσεις.

Το θύμα ήταν Αμερικανός τουρίστας και υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων επιθέσεων με μαχαίρι που διέπραξε ένας Παλαιστίνιος στο Τελ Αβίβ.

Δεν δόθηκαν άλλες διευκρινίσεις. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, οι τραυματίες από την επίθεση είναι συνολικά 12 και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο Παλαιστίνιος δράστης σκοτώθηκε.

Στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει από την 1η Οκτωβρίου κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 183 Παλαιστίνιους, 28 Ισραηλινούς, έναν Αμερικανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην πλειονότητά τους οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

Σχετικές ειδήσεις