ΚΟΣΜΟΣ

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Ποιος δικηγόρος ανέλαβε την υπεράσπισή του;

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Ποιος δικηγόρος ανέλαβε την υπεράσπισή του;

Ο εκκεντρικός Σβεν Μαρί. Ένας από τους δέκα κορυφαίους ποινικολόγους του Βελγίου. Γνωστός και ως ο «δικηγόρος των καθαρμάτων».

Για τον 43χρονο ποινικολόγο του Βελγίου «εάν κάποιος περιγράφεται ως ο υπ’ αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος, εγώ θέλω να πολεμήσω αυτήν την κατάχρηση εξουσίας». (δήλωσε σε εφημερίδα Metro του Βελγίου).

sven1

Πρώην ποδοσφαιριστής και νυν δικηγόρος αναλαμβάνει οποιονδήποτε κακοποιό – με προδιαγραφές βαρυποινίτη – πλην ακροδεξιών.

Υπάρχει κίνητρο πίσω από την υπεράσπιση του Αμπντεσλάμ; Όπως υποστηρίζει ο Σβεν Μαρί: «Το κίνητρο είναι να καταπολεμηθεί η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βελγικού τύπου για τον Σβεν Μαρί, τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι: Αγώνας κατά της αδικίας και σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας…

sven2

«Θυμάστε τις ζωντανές συνεντεύξεις Τύπου των εισαγγελέων κατά τις ημέρες, ακόμη και κατά τις νύχτες, μετά τις επιθέσεις; Αηδίασα από τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο απλά και μόνο για να αποκτήσουν περισσότερη εξουσία», έχει δηλώσει στη Le Soir.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση του Αμπντεσλάμ, ο Σβεν Μαρί έχει ανακοινώσει ότι θα υποβάλλει μήνυση για παραβίαση του απορρήτου της έρευνας κατά του εισαγγελέα του Πειραιά François Molins.

Ο κορυφαίος δικηγόρος του Βελγίου υποστηρίζει πως τα στοιχεία της πρώτης ανάκρισης του Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά την σύλληψή του, είδαν παράνομα το φως της δημοσιότητας.

Έχει δηλώσει ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε ο πελάτης του να μην εκδοθεί στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις