ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η γιάφκα των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν τις Βρυξέλλες (pics+vid)

Αυτή είναι η γιάφκα των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν τις Βρυξέλλες (pics+vid)

Την ίδια στιγμή, το Βέλγιο μείωσε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα από το τέσσερα, στο τρία

Φωτογραφίες και βίντεο από τη γιάφκα των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν τις Βρυξέλλες δίνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην συνοικία Schaerbeek και αναχώρησαν από αυτό το πρωί της περασμένης Τρίτης (22/03) οι αδερφοί Χαλίντ και Ιμπραΐμ Μπακράουι και ο Νατζίμ Λαχράουι για να εξαπολύσουν τα χτυπήματά τους στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα μια ακόμη βόμβα, μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και χημικά.

Την ίδια στιγμή, το Βέλγιο μείωσε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα από το τέσσερα, στο τρία, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους, σύμφωνα με το βελγικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσης.

Με τα δεδομένα μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι συνολικά πέντε ήταν οι τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες. Τρεις από αυτούς είναι νεκροί, ενώ αγνοείται η τύχη δύο εξ αυτών.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ σχεδίαζε ένα νέο «Παρίσι» στις Βρυξέλλες

Κάτι αντίστοιχο με τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, σχεδίαζε να επαναλάβει στις Βρυξέλλες ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Βέλγιο, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση VRT.

Χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, η βελγική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι αρχές της χώρας πιστεύουν πως ο Αμπντεσλάμ και δύο συνεργοί του –ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη μαζί του– σχεδίαζαν να επιτεθούν με τουφέκια και αυτόματα όπλα, σκορπίζοντας το θάνατο και στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή, άλλοι τζιχαντιστές θα πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα επιθέσεις αυτοκτονίας.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις