ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Βρέθηκε και άλλος εκρηκτικός μηχανισμός με καρφιά σε διαμέρισμα

Βρυξέλλες: Βρέθηκε και άλλος εκρηκτικός μηχανισμός με καρφιά σε διαμέρισμα

Η αστυνομία αναζητά υπόπτους για τις πρωινές επιθέσεις οι οποίοι διαφεύγουνστις συνοικίες Schaerbeek και Jette

Έρευνες πραγματοποιούνται σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα την Τρίτη (22/03), η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προκαλώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής το θάνατο 34 ατόμων.

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά τις επιθέσεις.

«Οι έρευνες που έγιναν σε μια κατοικία στο Σάερμπεκ (σ.σ. μια κοινότητα των Βρυξελλών) οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός εκρηκτικού μηχανισμού που, μεταξύ άλλων, περιείχε και καρφιά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Παράλληλα, η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά στην έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.

Οι πληροφορίες πάντως ότι εκκενώθηκε το παλάτι στο κέντρο των Βρυξελλών μετά τις βομβιστικές επιθέσεις δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί αν και παραμένει άγνωστο αν το βασιλικό ζεύγος βρισκόταν σήμερα στο παλάτι.

Την ίδια ώρα, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους των Βρυξελλών, ενώ συνεχείς είναι οι πτήσεις ελικοπτέρων πάνω απο το κέντρο της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις