ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη και έκτος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών (pic)

Συνελήφθη και έκτος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών (pic)

Η βελγική αστυνομία, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, διεξήγαγε στο Ετερμπέκ έρευνα σε κτήριο από το οποίο απομάκρυνε τους ενοίκους του

Ένας έκτος άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή (08/04) το βράδυ στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, έγινε σήμερα γνωστό από εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε επιχείρηση στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, συλλαμβάνοντας κυρίως έναν από τους βασικούς υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί, και τέσσερα ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το VRT, ο έκτος ύποπτος που συνελήφθη είναι κάτοικος Βρυξελλών που είχε καταδικαστεί στη δίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο. To DH μεταδίδει πως πρόκειται για τον 25χρονο Μπιλάλ Ελ Μακουκί.

bi

Η έρευνα συνεχίστηκε την επομένη των συλλήψεων στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το δημόσιο γαλλόφωνο δίκτυο RTBF, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (09/04) το μεσημέρι στο δήμο Ετερμπέκ, στις κεντρικές Βρυξέλλες, που είχε στόχο μια αποθήκη.

Η βελγική αστυνομία, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, διεξήγαγε στο Ετερμπέκ έρευνα σε κτήριο από το οποίο απομάκρυνε τους ενοίκους του. Το κτήριο, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με ένα κατάστημα στο ισόγειο, αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνητές εθεάθησαν στην είσοδο του κτιρίου. Η αστυνομία είπε ότι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν επίσης αναπτυχθεί.

Στις 14:45 τοπική ώρα (15:45 ώρα Ελλάδας) φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησε ότι η επιχείρηση φάνηκε να τελειώνει, μετά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων της τάξης.

Μερικά φορτηγά της αστυνομίας και μέλη της τοπικής αστυνομίας ήταν ακόμη εκεί. Η αστυνομία είχε αποκλείσει σημεία με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στην επιχείρηση δεν έγιναν συλλήψεις.