ΚΟΣΜΟΣ

Η Κάρλι Φιορίνα συνυποψήφια του Τεντ Κρουζ εάν κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Η Κάρλι Φιορίνα συνυποψήφια του Τεντ Κρουζ εάν κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο Τεντ Κρουζ, διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Κάρλι Φιορίνα ως τη συνυποψήφιά του, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ανακτήσει το προβάδισμα έναντι του επικρατέστερου αντιπάλου του, του Ντόναλντ Τραμπ.

«Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και εντατικών προσευχών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εάν είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, η Κάρι Φιορίνια θα είναι η συνυποψήφιά μου για την αντιπροεδρία», είπε ο υπερσυντηρητικός γερουσιαστής του Τέξας σε ομιλία του στην Ιντιανάπολις, στην πολιτεία Ιντιάνα, όπου θα διεξαχθεί μια ακόμη σημαντική αναμέτρηση στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Κρουζ, ο οποίος υπέστη μια σειρά βαριές ήττες στις προκριματικές που διεξήχθησαν την Μ. Τετάρη, εξήρε τη Φιορίνα, χαρακτηρίζοντάς την μια αγωνίστρια από θέση αρχών για τις συντηρητικές αξίες, λέγοντας πως γνωρίζει πώς να δημιουργεί θέσεις εργασίας και μια πολύτιμη σύμμαχο στην προεκλογική εκστρατεία.

«Είναι προσεκτική. Είναι μετρημένη. Είναι σοβαρή. Δεν χάνει την ψυχραιμία της», τόνισε ο Κρουζ αναφερόμενος στη Φιορίνα, 61 ετών, η οποία εγκατέλειψε την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων τον Φεβρουάριο, μετά το απογοητευτικό για την ίδια αποτέλεσμα της πρώτης εσωκομματικής διαδικασίας στο Νιου Χάμσιρ, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση. Μία εβδομάδα αργότερα η Φιορίνα τάχθηκε υπέρ του 45χρονου Κρουζ.

Ο Τραμπ πλησίασε τον στόχο των 1.237 εκλεκτόρων που χρειάζεται προκειμένου να αναδειχθεί υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που θα διεξαχθεί από την 18η ως την 21η Ιουλίου στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Η ασυνήθιστα πρόωρη ανακοίνωση του Κρουζ μοιάζει να εντάσσεται σε μια προσπάθεια η εκστρατεία του να ανακτήσει την ορμή της. Παραδοσιακά, οι νικητές των εσωκομματικών διαδικασιών ανακοινώνουν τους συνυποψήφιούς τους την περίοδο ανάμεσα στην εξασφάλιση του κομματικού χρίσματος και των συνεδρίων των κομμάτων τους.

Στην περίπτωση που ο Κρουζ κερδίσει το χρίσμα, η Φιορίνα θα είναι η τρίτη γυναίκα υποψήφια για την αντιπροεδρία στην ιστορία των δύο μεγάλων κομμάτων στις ΗΠΑ, μετά τη Τζέραλντιν Φεράρο (Δημοκρατικοί) το 1984 και τη Σάρα Πέιλιν (Ρεπουμπλικάνοι) το 2008.

Σχετικές ειδήσεις