ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Διέταξαν την απέλασή της επειδή... έλεγξε το κινητό του συζύγου της!

ΗΑΕ: Διέταξαν την απέλασή της επειδή... έλεγξε το κινητό του συζύγου της!

Ο συνήγορός της είπε πως η γυναίκα κατηγορούσε τον σύζυγό της για εξωσυζυγική σχέση

Δικαστήριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επέβαλε βαρύ χρηματικό πρόστιμο και εντολή απέλασης μιας γυναίκας, ενώπιον του οποίου είχε προσαχθεί με την κατηγορία ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή του συζύγου της, ελέγχοντας χωρίς την έγκρισή του το κινητό του τηλέφωνο επειδή υποψιαζόταν πως την απατούσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Gulf News.

Στη γυναίκα αυτή, η οποία διευκρινίζεται ότι είναι μετανάστρια από άλλη αραβική χώρα, επιβλήθηκε και πρόστιμο 150.000 ντίρχαμ (€36.320) από ποινικό δικαστήριο στο Εμιράτο του Άζμαν.

Ο συνήγορός της, είπε στην εφημερίδα πως η γυναίκα κατηγορούσε τον σύζυγό της για εξωσυζυγική σχέση. Παραδέχθηκε ότι έλεγξε το τηλέφωνό του χωρίς την άδειά του και ότι μετέφερε φωτογραφίες στη δική της συσκευή, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Ο σύζυγός της προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της, και το δικαστήριο την καταδίκασε την Πέμπτη (12/05) βάσει του νόμου για τα ηλεκτρονικά αδικήματα στα ΗΑΕ, βάσει του οποίου θεωρείται ποινικό αδίκημα η «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής ενός άλλου προσώπου» με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Gulf News αναφέρει ότι το ζευγάρι είναι περίπου 30 ετών, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Σχετικές ειδήσεις