ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Υπό κράτηση 43 Ρώσοι οπαδοί, ερευνάται η συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια της Μασσαλίας

Γαλλία: Υπό κράτηση 43 Ρώσοι οπαδοί, ερευνάται η συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια της Μασσαλίας

Υπό προσωρινή κράτηση, αφού ελέγχθηκαν από τη γαλλική αστυνομία, τέθηκαν 43 Ρώσοι οπαδοί, οι οποίοιαναμένεται να οδηγηθούν στη Μασσαλία, οι εισαγγελικές αρχές της οποίας διεξάγουν έρευνα για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ρωσίας - Αγγλίας, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Αντόλφ Κολράτ, τον νομάρχη της περιφέρειας Αλπ-Μαριτίμ, οι Ρώσοι οπαδοί μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι, να απελαθούν ή να τους ασκηθούν διώξεις για συμμετοχή στις ταραχές.

Σημειώνεται ότι περίπου 30 από αυτούς αρχικά είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε έλεγχο και να κατέβουν από το λεωφορείο τους, το οποίο είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα του Μαντελιέ-λα Ναπούλ, μιας πόλης που απέχει μιάμιση ώρα από τη Μασσαλία. Τελικά συμμορφώθηκαν και όλοι τους οδηγήθηκαν σε κλούβες της αστυνομίας.

Στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αλεξάντρ Σπρίγκιν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρώσων φιλάθλων και συνεργάτης ενός υπερεθνικιστή βουλευτή, υποστήριζε ότι ήταν μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν από τις γαλλικές αρχές. Έστειλε μάλιστα πολλά τέτοια μηνύματα, συνοδεύοντάς τα από φωτογραφίες. Η παρουσία του μεταξύ των Ρώσων οπαδών, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις γαλλικές αρχές.

Οι έλεγχοι, που έγιναν από την αστυνομία σε συντονισμό με την Εθνική Διεύθυνση Καπολέμησης του Χουλιγκανισμού (DNLH), είχαν ως στόχο να διακριβωθεί αν οι Ρώσοι αυτοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο των θεωρούμενων ως «επικίνδυνων χούλιγκαν».

«Έχουμε αρκετά συγκεκριμένες ενδείξεις για τη συμμετοχή τουλάχιστον ορισμένων από αυτούς στα απαράδεκτα επεισόδια της Μασσαλίας», δήλωσε νωρίτερα ο Κολράτ.

Οι Ρώσοι οπαδοί ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με πούλμαν για τη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, όπου αύριο η εθνικής ομάδα της Ρωσίας θα παίξει με την αντίστοιχη της Σλοβακίας.

Σχετικές ειδήσεις