ΚΟΣΜΟΣ

Βοήθεια των ΗΠΑ στο Μπανγκλαντές μετά την αιματηρή επίθεση

Βοήθεια των ΗΠΑ στο Μπανγκλαντές μετά την αιματηρή επίθεση

Ο Κέρι συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Χασίνα, προσφέροντας τη βοήθεια του FBI στην έρευνα.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Τζον Κέρι προσφέρει στην πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές Σεΐχ Χασίνα, βοήθεια προκειμένου να γίνει ουσιαστική έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που σχεδίασαν την τρομοκρατική επίθεση στο εστιατόριο στη Ντάκα, που στοίχισε τη ζωή 20 ανθρώπων.

Η προσφορά αυτή, έγινε καθώς η αστυνομία του Μπαγκλαντές προσπαθεί να εξακριβώσει πως οι εύποροι και μορφωμένοι νέοι που έκαναν την επίθεση απέκτησαν ακραίες και ριζοσπαστικές απόψεις που τους ώθησαν στο να αιματοκυλίσουν το εστιατόριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι έξι δράστες ήταν όλοι ντόπιοι, με τις αρχές να προσπαθούν να εξηγήσουν την ταχεία εξάπλωση των ακραίων απόψεων, σε μία χώρα, η οποία πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν σταθερή κοσμική δημοκρατία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και παρουσίασε φωτογραφίες με τους πέντε τρομοκράτες μπροστά από μια σημαία του.

Ωστόσο, τοπικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τη διασύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος τονίζοντας ότι η τοπική οργάνωση Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh (JMB) δεν έχει αποδεδειγμένους δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων