ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες - σοκ από την επίθεση των τζιχαντιστών στο Μπανγκλαντές

Φωτογραφίες - σοκ από την επίθεση των τζιχαντιστών στο Μπανγκλαντές

Νέο μακελειό από το Ισλαμικό Κράτος – Τουλάχιστον 26 νεκροί – Υπό έλεγχο των δυνάμεων του Μπανγκλαντές το εστιατόριο της Ντάκα - Ανάμεσα στους νεκρούς 9 Ιταλοί, 7 Ιάπωνες και ένας Αμερικανός.

Με αίμα βάφτηκε εστιατόριο στη Ντάκα του Μπανγκλαντές, όπου ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν και «γάζωσαν» τους παρευρισκόμενους, κρατώντας, παράλληλα, ομήρους 20 άτομα.

Μετά το ολονύχτιο θρίλερ, οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους οι έξι τρομοκράτες. Όλα τα θύματα έφεραν τραύματα από αιχμηρά όπλα. 13 άνθρωποι διασώθηκαν ανάμεσά τους ένας Ιάπωνας και δύο άτομα από τη Σρι Λάνκα. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από 12 ώρες ομηρίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε πως έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν και ένας συνελήφθη ζωντανός κατά την επιδρομή.

Η πρωθυπουργός τόνισε πως είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία.

«Είναι μια απαίσια ενέργεια. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ανήκουν σε καμιά θρησκεία», δήλωσε. «Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σ' αυτούς τους τρομοκράτες. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία στο Μπανγκλαντές».

16805369

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας πολίτης της τραυματίσθηκε από σφαίρα κατά την επίθεση σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές και στη συνέχεια διασώθηκε.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε πως η ζωή του εν λόγω Ιάπωνα δεν κινδυνεύει.

Άλλοι επτά Ιάπωνες συνέτρωγαν στο εστιατόριο, αλλά η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει μπορέσει να έρθει σε επαφή μαζί τους, δήλωσε ο Χαγκιούντα.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το ISIS

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και υποστήριξε, μάλιστα, ότι μέλη του σκότωσαν 24 ανθρώπους.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που ανήρτησε στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος, που διατείνεται πως στις φωτογραφίες απεικονίζονται ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

dssds

Το χρονικό της επίθεσης

Ένοπλοι επιτέθηκαν αργά χθες Παρασκευή στο εστιατόριο που βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα και συνέλαβαν περίπου 20 ομήρους, μεταξύ των οποίων και ξένους, πριν η αστυνομία εισβάλει στο κτίριο και απελευθερώσει τους ομήρους.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από τη συνοικία Γκούλσαν της Ντάκα και η κατάσταση «έμοιαζε αρκετά άσχημη».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους μετέδιδαν ότι τουλάχιστον 20 είναι οι όμηροι, ενώ μαρτυρίες έκαναν λόγο για μία έκρηξη, καθώς και για πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery γύρω στις 21.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Γκούλσαν και άνοιξαν πυρ.

bba

Το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στο Nordic Club, έναν χώρο όπου συχνάζουν υπήκοοι των σκανδιναβικών χωρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και η πρεσβεία του Κατάρ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εστιατόριο και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους.

Για την κατάσταση ομηρείας στο Μπανγκλαντές ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικοί είπαν ότι οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και αμέσως άνοιξαν πυρ.

Σχετικές ειδήσεις