ΚΟΣΜΟΣ

Πλήγμα για το ISIS: Νεκρoί ο «Τσετσένος» υπουργός πολέμου και ηγετικά στελέχη του

Πλήγμα για το ISIS: Νεκρoί ο «Τσετσένος» υπουργός πολέμου και ηγετικά στελέχη του

Το Άμακ, ένα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα ότι ο Αμπού Όμαρ αλ Σισάνι, γνωστός ως «Τσετσένος», σκοτώθηκε σε μια μάχη στην πόλη Σιρκάτ του Ιράκ, νότια της Μοσούλης.

Σημειώνεται πάντως ότι το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι ο Σισάνι — τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «υπουργό Πολέμου» του ΙΚ — είχε πιθανόν σκοτωθεί σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην επικράτεια της Συρίας.

Ηγετικό στέλεχος οργάνωσης που διέπραξε πολύνεκρες επιθέσεις στο Πακιστάν σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν

Στο μεταξύ, ο Όμαρ Χαλίφα, ηγέτης της οργάνωσης Ταρίκ Γκιντάρ, σκοτώθηκε όπως και άλλοι τέσσερις μαχητές σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν εναντίον μελών της λεγόμενης Επαρχίας Χορασάν του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ ανέφερε ότι ο Χαλίφα ήταν ο εγκέφαλος πίσω από πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων αυτής εναντίον ενός πανεπιστημίου τον Ιανουάριο του 2016 και αυτής εναντίον ενός σχολείου για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ τον Δεκέμβριο του 2014 που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 130 παιδιά.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο στρατός του Πακιστάν. Ο στρατηγός Άσιμ Μπάτζουα, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Τύπου του γενικού επιτελείου στρατού του Πακιστάν, αναφέρθηκε στο θάνατο του Όμαρ Ναράι (ή Χαλίφα Όμαρ Μανσούρ, ή Χαλίντ Χορασάνι, όπως ήταν επίσης γνωστός) με ανάρτησή του στο Twitter.

Η αεροπορική επιδρομή στην οποία φέρεται, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ, να σκοτώθηκε το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Ταρίκ Γκιντάρ διεξήχθη την 9η Ιουλίου στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.

Η οργάνωση Ταρίκ Γκιντάρ συνδέεται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, ενώ είχε προστεθεί στον κατάλογο των «Παγκόσμιων Τρομοκρατικών Οργανώσεων» τον οποίο καταρτίζει η αμερικανική κυβέρνηση τον Μάιο.

Το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν δεν έκανε πάντως κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές. Ένα στέλεχος της οργάνωσης είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι δεν θα γίνει κανένα σχόλιο μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του.

Σχετικές ειδήσεις