ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τι έκανε ο Μπους σε τελετή μνήμης για τα θύματα του Ντάλας και εξόργισε τους Αμερικανούς (vid)

Δείτε τι έκανε ο Μπους σε τελετή μνήμης για τα θύματα του Ντάλας και εξόργισε τους Αμερικανούς (vid)

Την οργή των Αμερικανών, αλλά και θύελλα αρνητικών σχολίων διεθνώς, προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του Ντάλας που έχασαν τη ζωή τους από πυρά ελεύθερων σκοπευτών σε ειρηνική διαμαρτυρία για τη δολοφονία δύο Αφροαμερικανών από αστυνομικούς σε Λουϊζιάνα και Μινεσότα.

Όλοι ήταν θλιμμένοι και τραγουδούσαν θρησκευτικούς ύμνους, εκτός από έναν...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με την σύζυγό του Μισέλ, το ζεύγος Μπους και τον αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν μετά της συζύγου του, συμμετείχαν στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ντάλας όπου έδωσαν επίσης το «παρών» ο δήμαρχος της πόλης και ο αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος έχει χάσει «δικούς» του ανθρώπους σε επεισόδια βίας στο παρελθόν.

Την ώρα ωστόσο που όλοι ήταν θλιμμένοι και τραγουδούσαν θρησκευτικούς ύμνους, ο Τζορτζ Μπους βρήκε τη… δύναμη να λικνίσει το σώμα του, κουνώντας τα χέρια του χαμογελαστός.

Το σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, απαθανατίζει τους παρευρισκόμενους να κρατιούνται από τα χέρια, την ώρα που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χορεύει και τραβά το χέρι της Πρώτης Κυρίας, η οποία μοιάζει εμφανώς αμήχανη, αποφεύγοντας μάλιστα να τον κοιτάξει.

Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο προκάλεσε «τσουνάμι» αντιδράσεων στα social media, με τους χρήστες του διαδικτύου να χαρακτηρίζουν τουλάχιστον απαράδεκτη την ενέργεια του Μπους.

Σχετικές ειδήσεις