Χρυσές δουλειές! Ξεπουλάνε οι τουρκικές σημαίες μετά το πραξικόπημα

Newsroom Newsroom

Χρυσές δουλειές! Ξεπουλάνε οι τουρκικές σημαίες μετά το πραξικόπημα

Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτήρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι κατασκευαστές τουρκικών σημαιών στην Τουρκία εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στην ζήτηση όσων Τούρκων επιθυμούν να αγοράσουν μια σημαία της χώρας τους, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι.

«Από την πρώτη μέρα, έχουν πωληθεί περίπου 1,5 εκατομμύριο σημαίες. Αναμένω να πουληθούν ακόμη 5 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Ορκούν Αλτιέρ, ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας σημαιών Γκοζντέ Μπαϊράκ.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σημαίες εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και 10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια.

Παράλληλα υπολογίζουν η ζήτηση να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας το πρωτύτερο υψηλότερο σημείο ζήτησης το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια. Οι πολίτες μας είναι πραγματικά τόσο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην δυτική πόλη της Προύσας.

Η τιμή της σημαίας πωλείται μόλις έναντι 3 τουρκικών λιρών στην Τουρκία (περίπου 0,9 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved