ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Μόναχο: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες - Αυτοκτόνησε ο ένας;

Επίθεση Μόναχο: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες - Αυτοκτόνησε ο ένας;

Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus ανέφερε πριν από λίγο στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου, ότι ο ένας από τους δράστες της επίθεσης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και είναι νεκρός.

Η πόλη τελεί υπό αποκλεισμό, καθώς η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia, όπου η αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό, «δυστυχώς θρηνούμε έξι νεκρούς», ανέφερε η αστυνομία του Μονάχου σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

Η γερμανική εφημερίδα Abendzeitung του Μονάχου ανέφερε πως η ομοσπονδιακή αστυνομία κάνει τώρα λόγο για 7 νεκρούς στην επίθεση στο Μόναχο.Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε μιλώντας στον Τύπο ότι οι «έως και τρεις δράστες» διαφεύγουν τη σύλληψη και οι έρευνες συνεχίζονται «σε όλη την πόλη του Μονάχου», όπου έσπευσαν να αναπτυχθούν ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

«Μέχρι στιγμής ουδείς εκ των δραστών δεν έχει καταστεί δυνατό να συλληφθεί», ανέφερε η αστυνομία του Μονάχου σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για τον εντοπισμό τους.

Η αστυνομία της μεγαλούπολης της νότιας Γερμανίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «υποψιάζεται ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων επιβολής της τάξης μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο επίσης έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια σε εξέλιξη».

Κατά πληροφορίες που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πολλοί μάρτυρες έκαναν λόγο για έναν δράστη με «αραβικά» χαρακτηριστικά, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία, που επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως πρόκειται για μια επίθεση ισλαμιστών.

Ακόμη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε ότι υπήρξε κι άλλη επίθεση στο κέντρο του Μονάχου.

«Λέμε στους πολίτες του Μονάχου ότι υπάρχουν ένοπλοι που διαφεύγουν τη σύλληψη και είναι επικίνδυνοι», επισήμανε ο εκπρόσωπος. «Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους», στα σπίτια τους ή σε όποιο άλλο ακίνητο βρίσκονται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σχετικές ειδήσεις