ΚΟΣΜΟΣ

Να πώς «εκδικούνται» οι Γάλλοι τους Βρετανούς για το Brexit (Pics & Vid)

Να πώς «εκδικούνται» οι Γάλλοι τους Βρετανούς για το Brexit (Pics & Vid)

Δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι αυτοκινητιστές στην Αγγλία βρίσκονται τις τελευταίες δύο ημέρες ακινητοποιημένοι σε ουρές πολλών χιλιομέτρων κοντά στο Ντόβερ, στην προσπάθεια τους να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω Γαλλίας.

Η κατάσταση είναι τόσο χαώδης που τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο οι Γάλλοι τιμωρούν τους Βρετανούς για την απόφαση αποχώρησης τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

Το κυκλοφοριακό χάος έχει αφήσει τουλάχιστον 250.000 οδηγούς εγκλωβισμένους σε ουρές αναμονής περίπου 10 ωρών, σύμφωνα με τη Daily Mail, καθώς η Γαλλία έχει επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους και μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια την περασμένη εβδομάδα.

Χιλιάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στα οχήματά τους, καθώς οι ουρές εκτείνονταν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες βρετανών αυτοκινητιστών, κατά την ώρα αιχμής, ένας και μοναδικός Γάλλος συνοριοφύλακας διεξήγαγε τον έλεγχο διαβατηρίων σε εκατοντάδες πούλμαν, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να διαρκεί περίπου 40 λεπτά για κάθε πούλμαν.

Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις