Κόντρα Ιταλίας – Γερμανίας : Σκληρή απάντηση του Ρέντσι στο Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη

Newsbomb

Τα βέλη του Ιταλού πρωθυπουργού δέχτηκε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Γένς Βάιντμαν, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου περί διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού ήταν σε υψηλούς τόνους, αλλά και με μεγάλη δόση ειρωνείας. Ο Ρέντσι ρώτησε πρώτα «για ποιόν Βάιντμαν συζητάμε;» και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Ο διοικητής έχει ήδη μια δύσκολη αποστολή, του εκφράζω όλη μου την αλληλεγγύη, διότι πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των γερμανικών τραπεζών. Ελπίζουμε να τα καταφέρει».

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γένς Βάιντμαν, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι αυτό που χρειάζεται η Ιταλία είναι να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για μεταρρυθμιστική κόπωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε, πάντα ειρωνικά, αναφερόμενος στον Βάιντμαν: «Τον αγκαλιάζουμε με στοργή και του ευχόμαστε καλή δουλειά, εφόσον οι ιταλικές τράπεζες έχουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια, αλλά στις γερμανικές υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ παράγωγα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved